brúska na nože Smith's Edge Grip 2-Stage Knife Sharpener - Charcoal
Brúsič určený na brúsenie hladkých čepelí nožov vhodný pre domáce aj profesionálne použitie.
Spôsob použitia:
Brúsenie noža: Hrubé brúsenie – karbid – použite na vytvorenie, prípadne obnovenie správneho uhla ostria noža. Vždy položte nôž na pevný a plochý povrch ostrím hore a brúsičom pohybujte od rúčky k špičke čepele podľa obr. 1 a 2. Zatupené karbidové plátky hrubého brúsenia je možné vymeniť za nové podľa obr. 3. Jemné brúsenie – keramika – dokončí nabrúsenie ostria pred rezaním. Vždy položte brúsič na pevný a plochý povrch. Čepeľ noža vložte ostrím do V štrbiny a jemne skloňte špičku čepele nadol. Ťahajte ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele, kým nedosiahnete nabrúsenie na požadovaný uhol. Počas brúsenia znižujte tlak na čepeľ podľa obr. 4 a 5.
Ošetrovanie: Po použití brúsič očistite, handričkou, alebo jemnou kefkou, nikdy nie vodou. Skladujte na suchom mieste.
- karbidové kotúče - hrubé brúsenie
- keramické tyče - jemné dobrúceniie
- ľahký, prenosný a ľahko sa používa buď na rovnom povrchu, alebo na okraji dosky alebo stola
- protišmyková gumenná spodná časť