Firepot Vegánske Orzo s bolonskou omáčkou 135g
Lahodná paradajková omáčka s prídavkom oregana a sójových bôbov bohatých na bielkoviny, podávaná s cestovinami Orzo (pripomínajúce zrnká ryže). Talianske komfortné jedlo s nádychom - vegánske orzo bolognese je variáciou klasického talianskeho jedla. Namiesto mletého hovädzieho mäsa boli použité zdravé sójové bôby; namiesto špagiet orzo malinké cestoviny v tvare ryže. K tomu sa pridáva jemná rovnováha oregana a badiánu, zmiešaná v tradičnej paradajkovej omáčke. Je to jedlo, ktoré poteší celú rodinu a ponúka skutočnú chuť talianskeho komfortu, keď ste mimo domova.
Zloženie produktu: Orzo cestoviny (63%, krupica z tvrdej pšenice), paradajky (19%), cibuľa, mleté TVP textúrované rastlinné bielkoviny (4%, sójové bôby, karamel), cesnak, paradajkový pretlak, olivový olej, hubový vývar (hubový koncentrát, kvasnicový extrakt, cukor, kukuričná múka), soľ, oregano, korenie, badián, bobkový list, kyselina citrónová.
Nutričné hodnoty (na 100g):
Energia (kcal) 389; Tuky 2.7 g (vrátane nasýtených 0.4 g); Sacharidy 70.1g (vrátane cukrov 5.5g); Vláknina 5.3 g; Bielkoviny 20.5g;
soľ 1.0 g.
Ako pripraviť mrazom sušené veganské jedlo Orzo Bolognese?
1. Balenie otvorte roztrhnutím na označenom mieste.
2. Vyberte a zlikvidujte absorbér kyslíka (malé biele vrecko).
3. Opatrne nalejte do obalu správne množstvo vriacej vody (po správnu rysku).
4. Dôkladne premiešajte a uzavrite zipsom.
5. Počkajte niekoľko minút.
6. Znova premiešame, podľa potreby dochutíme, podávame priamo z balíčka.
alergény: sója, pšenica.
FIREPOT je britský výrobca mrazom sušených potravín. Produkty sa vyrábajú vo Veľkej Británii v grófstve Dorset. Obsahuje vyššie percento živín a menej soli. Každé jedlo je zmesou len prírodných surovín, bez akýchkoľvek umelých prísad a zvýrazňovačov chuti a neobsahujú konzervačné látky. Jedlá Firepot odlišujú predovšetkým kvalitné lokálne produkty, ktoré sa získavajú z okolitých fariem.
TECHNOLÓGIA využíva technológiu sušenia horúcim vzduchom,
výsledné jedlá sú chutnejšie ako pri sušení mrazom.
Firma vyvinula vlastné sušiace zariadenie, ktoré je vďaka malej spotrebe elektriny šetrné k životnému prostrediu.
Vývoj zariadenia trval 4 roky. Zariadenia emitujú 70 % menej tepla ako konkurenčné stroje.
Dnes pracuje 22 sušičiek 24 hodín denne, 6 dní v týždni.
Kovové časti do sušičiek pochádzajú z lokálnej továrne.
METÓDA
Vďaka pomalému vareniu je chuť jedál plnšia jednotlivé ingrediencie sa stihnú prelínať a jedlo rozležať.
Firepot nepoužíva konzervanty, zvýrazňovače chuti ani palmový olej. Jedlá sa ochucujú iba korením a malým množstvom soli. Za celú prípravu sú zodpovední ľudia od krájania surovín až po miešanie hotového jedla.
UDRŽATEĽNOSŤ
Firepot má najširšiu ponuku vegánskych jedál na trhu . 4x menšia uhlíková stopa ako u iných jedál.
Základom každého jedla sú lokálne čerstvé potraviny. Firma zaviedla nový kompostovateľný typ balenia (hnedé). Všetky bio odpadky z kuchyne sa vyhadzujú na kompost. Spoločnosť zbiera papierové obaly a prechováva ich v sklade v zlisovanej forme, potom ich odovzdáva na recykláciu.